الاثنين، 17 يونيو 2013

طريقة تجهيز ورق العنب للحشو


ورق العنب أكله محبوبه عند معظم المصريين بياخد وقت شويه فى تجهيزه بس الطعم يستحق التعب.
الطريقه:

أولا نغسل ورق العنب جيدا جدا.
ثانيا نزع العود. 
* ممكن ننزع العود بعد السلق .. بس انا بشوف انه قبل السلق بيكون أسهل .
* انا بقطعه بايدى .. يعنى المقص للتوضيح فقط.




نسلقه فى ماء مغلى بدون أى إضافات.


 هنا لونه فى اول السق أخضر .. نتركه دقيقه واحده ..أو حتى يتغير لونه .



 نخرجه من الماء فى مصفاه ونكمل سلق باقى الكميه.



نفرد الأوراق ونضعها فوق بعض لسهولة الاستخدام وقت الحشو..
نتركه ليصفى كل الماء ثم نضعه فى علبه او كيس للتخزين فى الفريزر.
وعند الحشو نخرجه قبلها بيوم حتى يذوب تماما ولا تتقطع الاوراق.
**طريقة حشو ورق العنب وانواع الحشوات هنا


وبألف هنا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق