الخميس، 1 مارس 2012

طريقة عمل العيش ( الخبز) الشامى . الخبز العربى


مع الجبنه ... مع الفول ... مع الشاورمه ... مع أى حاجه ..ولو لوحده طعمه جناااااااااااااااااااان.

المقادير:
* 1 كيلو دقيق (طحين)
*1 كوب زبادى(لبن - روب)
*1 م ك خميره.
* 2 م ك سكر (أوعسل نحل)
* رشة ملح.
* 1 كوب ماء دافئ.

الطريقه:

نخلط الخميره + السكر + الزبادى + ربع كوب ماء + نصف كوب دقيق فى العجان او الخلاط جيدا ثم نتركها لتخمر 10 دقائق.

نضيف الملح للدقيق ثم نضيف مزيج الخميره ونبدأ فى العجن .

نزود ماء كلما احتاجت العجين ... ممكن نزود زبادى بدل الماء بيكون أطرى.
ونعجن مده لا تقل عن 15 والأفضل نص ساعه ..هنا شكل العجين فى بداية العجن وكان جاف احتاج لزياده ماء. والثانيه بعد العحن 30 دقيقه.


















نتركها تخمر مده لا تقل عن 45 ولا تزيد عن ساعه. ثم نقطعها ونشكلها كُرات (طابات) .


ونبدأ بفرد كل كُره. على شكل الرغيف.



نضع الرغيف على قطعة قماش نظيفه (أنا استخدمت طرحه) و نثنى عليه القماش ثم نضع فوقه الرغيف الثانى وهكذا حتى ننتهى من العجين كله.


هنا تبدأ مرحلة الخبز.. نسخن الفرن على أعلى درجه ونضع بداخله صنيه او صاج ليسخن ثم نضع أول رغيف تم فرده ونغلق باب الفرن ونتركه حوالى 4 دقائق سيبدأ عندها فى الانتفاخ نتركه حوالى دقيقتين ليكتمل نضجه ثم نخرجه ونضع غيره.

ملاحظه.. انا خبزت فى الفرن الكهربائى ايضا على اعلى درجه ولأنه يعمل فرن وشوايه فالرغيف أخد لون من فوق. 


وهنا شكل الرغيف من الداخل... رقيق وطرى. 


وهنا شكل العيش بعد ما انتهيت من الخبز .. كله منفوخ وجميل.ما شاء الله.


وده رغيف طلع شكل القلب .



ملاحظه .. حتى يكون شكل الرغيف دائرى .. نلفه اثناء الفرد زاويه 90 درجه حتى يتساوى الفرد من جميع الجهات .. والصور هتوضح الطريقه بسهوله.

نضع يد على الرغيف بهذا الشكل ثم نلفها لأعلى . وبذلك نكون لفناها 90 درجه.






وبألف هنا وشفا

استخدام اخر لحامل الماجات

فكره بسيطه جدااااااا .




الفكره عجبتنى جدااا لأنى بصراحه عندى مجات مشروخه وطبعا مينفعش اضع فيهم مشروبات وبردو خساره ارميهم .. وده الحل المثالى ليهم.

سلك وتوكه





لو عندك أسلاك كتير متشابكه ( مثل أسلاك الكمبيوتر او مجموعة التليفزيون والريسيفر ) ومش عارفه تظبطيهم ازاى ..الحل فى التوكه.

شوفتى مفيش أسهل من كده.

طريقة عمل شوربة خضار بالمكرونه




أنا بعتبرها البديل الصحى والطبيعى للأندومى .
سهله جداااا وخفيفه وطعمها رااائع.

المكونات:

*1 بصله صغيره مبشوره او مُقطعه صغير .
* بطاطس مُقطعه مكعبات.
* بسله .
* جزر مٌقطع مكعبات .
* فاصوليا خضراء مُقطعه صغير .
* كوسه مُقطعه مكعبات .
* مكرونه أى شكل تفضليه.
* شوربة فراخ طبيعيه ( مش المرقه الجاهزه زى كنور او ماجى ).
* بودرة ثوم وبودرة بصل ( ممكن الاستغناء عنهم بس بجد طعمهم بيفرق جدااااااا )

الطريقه:

نشوح البصله فى قليل من السمن او الزيت على نار هاديه حتى تذبل لكن لا تتلون.
نضيف الخضار بهذا الترتيب 
البسله والفاصوليا ونقلب 2 دقيقه 
ثم الجزر ونقلب 2 دقيقه
ثم البطاطس ونقلب 2 دقيقه ثم الكوسه ونقلب 1 دقيقه ثم نضيف الشوربه و نزيد النار حتى تغلى ثم نضيف المكرونه والملح وبودره البصل وبودرة الثوم ونقلب ونتركها حتى تنضج مع التقليب كل فتره حتى لا تلتصق المكرونه.

** ملاحظه 
لو ضيفتى مكرونه اسباجتى رفيعه بتبقى شكل الأندومى اكتر من اى نوع مكرونه تانى .. مع ملاحظه انك تضيفى المكرونه نيه ( غير مسلوقه او محمره ) 
ممكن الأستغناء عن خطوة البصل وبيكون طعمها حلو بردو.
لو تحبى تضيفى كل الخضروات مع بعضها ممكن لكن فى هذه الحاله يجب مراعاه فروق التقطيع ( الكوسه مثلا تقطع اكبر لأنها تستوى أسرع).



بألف هنا وشفا .