الخميس، 1 مارس 2012

طريقة عمل شوربة خضار بالمكرونه




أنا بعتبرها البديل الصحى والطبيعى للأندومى .
سهله جداااا وخفيفه وطعمها رااائع.

المكونات:

*1 بصله صغيره مبشوره او مُقطعه صغير .
* بطاطس مُقطعه مكعبات.
* بسله .
* جزر مٌقطع مكعبات .
* فاصوليا خضراء مُقطعه صغير .
* كوسه مُقطعه مكعبات .
* مكرونه أى شكل تفضليه.
* شوربة فراخ طبيعيه ( مش المرقه الجاهزه زى كنور او ماجى ).
* بودرة ثوم وبودرة بصل ( ممكن الاستغناء عنهم بس بجد طعمهم بيفرق جدااااااا )

الطريقه:

نشوح البصله فى قليل من السمن او الزيت على نار هاديه حتى تذبل لكن لا تتلون.
نضيف الخضار بهذا الترتيب 
البسله والفاصوليا ونقلب 2 دقيقه 
ثم الجزر ونقلب 2 دقيقه
ثم البطاطس ونقلب 2 دقيقه ثم الكوسه ونقلب 1 دقيقه ثم نضيف الشوربه و نزيد النار حتى تغلى ثم نضيف المكرونه والملح وبودره البصل وبودرة الثوم ونقلب ونتركها حتى تنضج مع التقليب كل فتره حتى لا تلتصق المكرونه.

** ملاحظه 
لو ضيفتى مكرونه اسباجتى رفيعه بتبقى شكل الأندومى اكتر من اى نوع مكرونه تانى .. مع ملاحظه انك تضيفى المكرونه نيه ( غير مسلوقه او محمره ) 
ممكن الأستغناء عن خطوة البصل وبيكون طعمها حلو بردو.
لو تحبى تضيفى كل الخضروات مع بعضها ممكن لكن فى هذه الحاله يجب مراعاه فروق التقطيع ( الكوسه مثلا تقطع اكبر لأنها تستوى أسرع).



بألف هنا وشفا .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق