الاثنين، 27 مايو 2013

طريقة عمل الكشرى الأصفر ( الأرز بالعدس أصفر)




أكله فى 10 دقايق .. وعلى قد ميزانية اخر الشهر.

المقادير:( لفردين)
1كوب أرز + 1كوب عدس أصفر , يخلط الأثنين ويغسلوا وينقعوا.
1 بصله صغيره مُقطعه صغير جدا.
2 بيضه .

للصلصه:
فص ثوم مفروم 
عصير 3 حبات طماطم كبار ..أو معجون طماطم.

الطريقه:
أثناء نقع الأرز والعدس نشوح البصله فى 2 ملعقة زيت أو سمن حتى تذبل ثم نضيف عليها خليط الأرز والعدس بعد تصفيته ثم نضع عليه 2كوب ماء ساخن والملح واخيرا نتركه على نار هادئه جدا حتى تمام النضج حوالى 10 ل 15 دقيقه.
اثناء التسويه نسلق البيض او نقليه بالسمن.
ونعمل الصلصه.. نشوح الثوم فى ملعقة زيت ثم نضيف عليه عصيرالطماطم (أومعجون الطماطم ونصف كوب ماء) ونتركه يتسبك (يتقل) ..ونضيف له الملح والكمون.

يُقدم ويُجمل حسب الذوق مع طبق سلطه خضراء.
* ممكن نضيف للصلصه ملعقة صغيره خل.
* ممكن الاستغناء عن الصلصه تماما والاكتفاء بطبق السلطه بيكون طعمه حلو اوى بردو.



وبألف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق