الأربعاء، 29 مايو 2013

طريقة عمل خبز الورده


طعم الفينو بس بشكل تقديم جديد

الطريقه:
نعمل العجين المفضل لديك .. أنا بستخدم عجين واحد لكل المعجنات 

3 كوب دقيق
1/2 كوب قشطه (قشده)طازجه أو زبده
1 بيضه
1 كوب لبن (حليب)
1 كوب زبادى ( روب) (لبن)
1 ملعقه كبيره خميره فوريه + 1ملعقه كبيره سكر

1 ملعقه كبيره ملح


تفاصيل العجين هنا

بعد ما العجين يخمر نفرده ونقطعه على شكل دوائر.

ثم ندهن كل دائره بكميه وفيره من الزبد السايح.

ثم نرصه فى صينيه مدهونه زبده . لو ركزتى فى الصوره هتلاحظى ان الدائره الداخليه مرصوصه عكس الخارجيه وهو ده اللى هيدينا الشكل النهائى . 


ونتركها تخمر لتصل لهذا الشكل. لا يوجد فراغات بين الدوائر.


ثم نخبزها فى فرن متوسط لعالى ( 180 درجه ) حوالى 20 دقيقه .. أنا خبزتها فى فرنى الكهربائى فرن وشوايه على 200 .
لو هتخبزيها فى فرن بس من غير شوايه يُفضل دهن الوجه بالبيض قبل الخبز .

وهنا شكلها بعد الخبز.


وده شكل ظهرها ( قاعدتها ) اللون ذهبى جميل .


صوره أقرب لتوضيح ارتفاعها 


 ممكن ناكلها بالعسل او الجبن .. وممكن نعجن معاها جبن رومى هيكون طعمها حلو اوى.


بألف هنا








ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق