الثلاثاء، 3 يناير 2012

عمل الأرز المصرى بالشعريه ( رز بالشعريه)


طبق رز تجده فى كل البيوت المصريه .. يعنى ( متعرفش تاكل من غيره).
سهل جدااا ويقدم مع كل أنواع الخضار المطبوخ.

المقادير:
تكفى 3 أشخاص.
2 كوب أرز مصرى مغسول ومنقوع.
2 ونصف كوب ماء ساخن.
1/2 كوب شعريه ( ممكن تزيد حسب الرغبه)
1و1/2 ملعقه صغيره ممسوحه ملح.
1 ملعقه طعام سمن + 2ملعقة طعام زيت.


الطريقه:
نحمر الشعريه فى الزيت والسمن حتى تصبح ذهبية اللون.


ثم نضيف الأرز المغسول والمنقوع بعد تصفيته ونقلب جيدا حتى يسخن الأرز مع الشعريه ونضيف الملح.


نضيف الماء الساخن.


ثم نغطى الوعاء ونهدىء النار على أقل درجه ممكنه ونتركه 10 دقائق ( او حتى تمام النضج). 


وبألف صحه وهنا.


ملاحظات 
** كمية الماء تساوى كميه الأرز + نصف كوب .
** لو كان الأرز منقوع من قبل يضايف الماء ساخن ..أما لو كان مغسول فقط وغير منقوع يضاف ماء فاتر من الصنبور (الحنفيه) مباشرة ولا نهدى النار الا بعد غليان الماء مع الأرز.
** يمكن استبدال الزيت بالسمن أو استبدال السمن بالزيت ..لكن خلط النوعين أفضل
السمن يعطى طعم  والزيت يجعله مفلفل ( مش ملزق فى بعضه).
** الملح بيختلف من نوع لآخر فالمقياس هو التذوق ..يكون الماء مالح خفيف.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق