الاثنين، 20 مايو 2013

طريقة عمل الكبيبه بدون لحم



طعمها تحفه متفرقش عن الكبيبه العاديه... ولو الكبيبه بتتفتح (بتفك) منك اثناء القلى بالطريقه دى استحااااااله تفك ابداااااااااا.

المكونات:
1 كوب بقسماط مطحون .
نصف كوب ماء مُذاب فيه 3 ملاعق كبيره نشا (كورن فلاور).
البهارات حسب الذوق .. انا اضفت لها بهارات لحم + قرفه+ فلفل اسمر وطبعا ملح.
نعجن كل المقادير مع بعضها جيدا .. 
*ممكن تحتاج ماء اكثر او أقل .



نبدأ نشكلها للحشو .
الحشو حسب الذوق ممكن جبنه - لحم معصج - فراخ - خضار مشكل .. 



*فى هذه المرحله ممكن وضعها فى الفريزر حتى تتجمد ثم ننقلها لكيس بلاستيك.. ونقليها وهى مجمده.

 نقليها فى زيت غزير ساخن على نار متوسطه لفوق المتوسط. ونصفيها على ورق مطبخ. 


*اضافه عجبتنى ... عصربعض نقط ليمون داخل الكبيبه المحشيه لحم مفروم اثناء الاكل تعطيها طعم تحــــــــــــــفه.

وبألف هنا وشفا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق