الثلاثاء، 3 يناير 2012

طريقة عمل بيتزآ بالبسطرمه


كل الأطفال يحبون البيتزا بكل انواعها تقريبا
لزيادة الفائده لأطفالنا نصنع البيتزا بكل ما هو مغذى وغالبا يرفضه اطفالنا ..لبن و بيض و قشطه و فلفل ألوان 
وطبعا مع شكل البيتزا المحبب واضافة الكاتشب لن يلاحظ الأطفال طعم كل الفوايد المضافه .

المقادير 

3 كوب دقيق
1/2 كوب قشطه (قشده)طازجه أو زبده
1 بيضه
1 كوب لبن (حليب)
1 كوب زبادى ( روب) (لبن)
1 ملعقه كبيره خميره فوريه + 1ملعقه كبيره سكر
1 ملعقه كبيره ملح

فى وعاء نضع الخميره والسكر و قليل من اللبن او الماء ونتركهم حتى يتفاعلو قليلا( ستضهر فقاعات على الوجه)


ثم نضيف الزبادى والقشطه واللبن والبيضه ونخلط قليلا ثم نضيف 1كوب دقيق ونخلط 2 دقيقه على الأقل 


ونتركها تخمر 


ثم نضيف هذا الخليط على باقى كمية الدقيق المضاف لها الملح ونعجن كويس جدااااااا
على الأقل 5 دقايق ولو 10 يكون افضل دى الصوره فى اول العجن


وهذه صورة العجين بعد العجن 10 دقايق



ندهنها زيت خفيف و نغطيها و نتركها تخمر ..هذا شكلها قبل التخمير


وهذا شكلها بعد التخمير 


فى أثناء التخمير نحضر المكونات اللتى سنضعها على الوجه ( التوبينج)
بدون مقادير محدده

صلصة بيتزا( طماطم +بصل +قرنفل +زعتر جاف+ثوم+ ملح +فلفل اسمر يتركو على نار هادئه حتى تمام السوا ثم نخفقهم فى الخلاط حتى يصبحو معجون ثم يضاف لهم سكر وخل)
جبنه رومى 
زيتون شرائح
بسطرمه
فلفل الوان مقطع مكعبات
بصل (بصله نجمدها فى الفريزرحتى لا يصبح بها الطعم الحامى للبصل ثم نقطعها مكعبات او جوانح.


نفرد جزء من العجين على مقاس الصينيه المطلوب


نضع قليل من الدقيق (نرش خفيف)على الصينيه _ بدون زيت_ دقيق فقط



ثم نضع عليها العجين المفرود وندهنه بالصلصه ونضع المكونات نوع تلو الآخر




ثم ندخلها فرن حامى (أعلى درجة حراره) فى الأسفل ( بالقرب من النار مباشرة) 10دقائق فقط ممكن بعدها ندخلها الشوايه او نكتفى بذوبان الجبن وتحمير اطراف العجين

و بألف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق