الاثنين، 27 مايو 2013

طريقة عمل بطاطس بالسجق




أكله سهله وسريعه وعلى قد الأيد.. و الأولاد بيحبوها أوى .

المكونات
سجق شرقى منزوع الغلاف ومقطع _ بصل مقطع مكعبات _ فلفل رومى مقطع مكعبات _بطاطس مقطعه حلقات أو مكعبات. المقادير حسب عدد الأفراد.

على نار متوسطه فى قليل من السمن او الزيت (أو بدون) نقلب (نشوح) السجق قليلا ثم نضيف له البصل ونُقلب. 



ثم نضيف الفلفل ونستمر فى التقليب.




ثم نضيف البطاطس والملح وقليل من الماء ( حوالى كوب) ونتركها على نار هادئه حتى تمام نضج البطاطس.



وتقدم مع خُبز أو أرز أبيض .




وبألف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق