الثلاثاء، 18 يونيو 2013

طريقة عمل الكفته


بنسميها كفته والاجانب بيقولو عليها كباب .. المهم انها من اطعم و أوفر انواع اللحوم .
سندوتشات عشا تنفع .. جنب مكرونه شغاااال.. معرفش حد مبيحبهاش.

المكونات والطريقه :
نصف كيلو جرام لحم مفروم + ا بصله كبيره مفرومه او مبشوره ( المهم تكون ناعمه) + ملح + فلفل + بهارات + بودرة بصل وثوم + 2 ملعقه كبيره دقيق. 



ندمج كله مع بعضه .



 نشكلها ( نصبعها )على سيخ.. انا بعملها على يد معلقه خشب. 
ونرصها فى صينيه مدهونه ماده دهنيه .. او نشويها على الفحم.

*فى المرحله دى ممكن ندخلها الفريزر ونطلعها تفك ونسويها عادى.. وممكن نخزنها قبل التشكيل وعند الاستخدام نتركها تذوب تماما ونشكلها مثلا كرات لعمل داود باشا او كرات اللحم مع المكرونه ( spaghetti with meatballs).



ندخلها الفرن من ربع ل ثلث ساعه .. او على شعلة البوتجاز من فوق على نار عاليه 5 دقايق ونقلبها على الجهه الاخرى 2 دقيقه .
ثم نقدمها مع سلطه طحينه او ثوميه او سلطة زبادى .
***الصوصات المقدمه مع الطبق هى كاتشب .. مسطرده ... والصوص الأخضر...طحينه .. عملتها فى الخلاط مع اوراق الجرجير وممكن بقدونس او كسبره لتعطى اللون الاخضر. فكره نميسه مش كده ؟؟ هههههه



وبألف هنا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق