الثلاثاء، 18 يونيو 2013

طريقه عمل البصاره


أكله مصري أصلى ... 

المكونات:
1 ونص كوب فول مدشوش( مقشر ) - 2 بصله متوسطه - اكوب شبت+بقدونس+كسبره
1ماعقه صغيره نعناع جاف + ملح +كمون 


 انا استخدمت خضره مجمده مش طازجه.


كل المكونات مع بعض + كمية ماء تكون اعلى من الفول حوالى 3 سم.


 نتركهم على نار متوسطه حتى تمام نضج الفول .


 نطحنهم فى الخلاط . بيكون سُمكها زى البشامل. 


فى وصفات بيضعوها على النار مره اخرى .. لكن انا بستسهل وبقدمها فى الأطباق من الخلاط مباشرة ( لو كانت خفيفه نضعها على النار مره اخرى ونقلبها حتى تتقل )  .
نزينها ببصل محمر انا بطحن جزء منه بعد التحمير علشان يبقى ناعم واقدر ازين بيه الأطباق بهذا الشكل.


نقدمها مع طماطم متبله بثوم مفروم + ملح + كمون +ليمون + خل +زيت.


وبألف هنا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق