الاثنين، 17 يونيو 2013

طريقة عمل محشى ورق العنب


تجهيز وحشو فى ساعتين ويتاكل فى دقيقتين.. بس طعم روعه ويستاهل الوقفه والتعب.

طريقة تجهيز ورق العنب للحشو هنا

نبدأ بمكونات خلطة الحشو:

 * الحشوه النباتى :
بصل مقطع ناعم + أرز مغسول + شبت وبقدونس وكسبره مقطعين رفيع +عصيرطماطم + معجون الطماطم + ملح وفلفل وجنزبيل وبهارات مشكله + سُماق .

 * حشوه باللحم :
لحم مفروم نئ + الحشوه السابقه بدون عصير الطماطم و صلصه الطماطم.

الطريقه:

فى طريقتين : الأولى .. اننا نضع كل المكونات مع بعض ونبدأ الحشو مباشرة.
                  الثانيه .. نشوح البصل ولما يدبل نضيف عليه عصير الطماطم لحد ما تتسبك ( تتقل ) ونطفى النار ونضيف الارز والشبت والبقدونس والكسبره ومعجون الطماطم والتوابل .. ونبدأ الحشو.

* الطريقه الأولى بيكون طعمه حلو جداااا وخفيف .
   الطريقه الثانيه بيكون الطعم حلو جدااااااااااا بس تقيل على المعده بسيط.

خطوات الحشو .. الصور هتوضح الطريقه..
















هنا الصوره من النت مجمعه الخطوات ..

نبدأ نصرها ( نصفها ) فى الحله بالشكل المفضل والأسهل لكى .. 
* فى قاع الحله ( الطنجره ) نضع أعواد ورق العنب وسيقان الكسبره والشبت.. او بصل حلقات وممكن بطاطس متبلين بملح وفلفل وسُماق .




 وهنا الطبقه الأخيره .. أخيراااا الحمد لله


 نضيف عليه الشوربه ( المرقه ) انا بحب استخدم شوربة فراخ بيتى بتدى طعم تحـــفه
ممكن نضيف ماء عادى بس نتبله بملح وفلفل كأنه شوربه.
ونضيف عصير ليمون او قطع ليمون كامله .. ممكن الاستغناء عن الليمون بس بصراحه بيفرق فى الطعم بيعطى مزازه جميله.


 نضع عليه طبق بحجم الحله .. ثم نضع الغطاء ونتركها على نار عاليه حتى الغليان وبعدين نهدى النار لحين تمام السوا.

* انا فى بداياتى مكنش بعمل خطوه الطبق بس لما شفتها كتــيـر قلت اجربها ..اكتشفت انها بتعمل على ان المحشى يفضل محتفظ بشكله واحكام لفته .


بعد التسويه نتركه يهدى شويتين وبعدين نقدمه .




وبألف هنا 


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق