تجهيز وحشو فى ساعتين ويتاكل فى دقيقتين.. بس طعم روعه ويستاهل الوقفه والتعب.
طريقة تجهيز ورق العنب للحشو هنا
نبدأ بمكونات خلطة الحشو:
* الحشوه النباتى :
بصل مقطع ناعم + أرز مغسول + شبت وبقدونس وكسبره مقطعين رفيع +عصيرطماطم + معجون الطماطم + ملح وفلفل وجنزبيل وبهارات مشكله + سُماق .
* حشوه باللحم :
لحم مفروم نئ + الحشوه السابقه بدون عصير الطماطم و صلصه الطماطم.
الطريقه:
فى طريقتين : الأولى .. اننا نضع كل المكونات مع بعض ونبدأ الحشو مباشرة.
الثانيه .. نشوح البصل ولما يدبل نضيف عليه عصير الطماطم لحد ما تتسبك ( تتقل ) ونطفى النار ونضيف الارز والشبت والبقدونس والكسبره ومعجون الطماطم والتوابل .. ونبدأ الحشو.
* الطريقه الأولى بيكون طعمه حلو جداااا وخفيف .
الطريقه الثانيه بيكون الطعم حلو جدااااااااااا بس تقيل على المعده بسيط.
خطوات الحشو .. الصور هتوضح الطريقه..
هنا الصوره من النت مجمعه الخطوات ..
نبدأ نصرها ( نصفها ) فى الحله بالشكل المفضل والأسهل لكى ..
* فى قاع الحله ( الطنجره ) نضع أعواد ورق العنب وسيقان الكسبره والشبت.. او بصل حلقات وممكن بطاطس متبلين بملح وفلفل وسُماق .
ممكن نضيف ماء عادى بس نتبله بملح وفلفل كأنه شوربه.
ونضيف عصير ليمون او قطع ليمون كامله .. ممكن الاستغناء عن الليمون بس بصراحه بيفرق فى الطعم بيعطى مزازه جميله.
* انا فى بداياتى مكنش بعمل خطوه الطبق بس لما شفتها كتــيـر قلت اجربها ..اكتشفت انها بتعمل على ان المحشى يفضل محتفظ بشكله واحكام لفته .
بعد التسويه نتركه يهدى شويتين وبعدين نقدمه .
وبألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق