الخميس، 18 أغسطس 2011

طريقة عمل بالصور بيتزآ الجلاش

أكله سهله وسريعه جدا..ومحببه للأطفال والكبار
المقادير
-جلاش (عجينة الفيلو)
-سمن.
-الحشو..سوسيس+زيتون+فلفل رومى+جبن موتزريلا+جبن رومى( جبن تركى)..
ممكن تغيير الحشو حسب الرغبه..ممكن يكون لحم مفروم معصج..أو جبن بالنعناع والزعتر وبرش الليمون..تونه وزيتون وفلفل..ضعى الطعم المفضل لعائلتك.
-1 كوب لبن (حليب) كبير 
-1 بيضه.
-ملح وفلفل أسمر.
طريقة العمل
ندهن ورقة الجلاش بالسمن ثم نضعها فى الصينيه المدهونه بالسمن.ونرص طبقات الجلاش حتى ننتهى من نصف عدد اوراق الجلاش. ثم نضع عليها الحشو.


نضع باقى اوراق الجلاش المدهونه بالسمن فوق الحشو..حتى ننتهى من كل الكميه.
نقطع الجلاش مربعات ( او بالشكل المرغوب ) ونزينه بجزء من مكونات الحشو أو مكعبات الطماطم والفلفل..( حسب الذوق)
نخلط مع كوب اللبن (الحليب) البيضه والملح والفلفل الأسمر.
نضعه فوق الجلاش ونوزعه جيدا عن طريق لف الصينيه فى كل الاتجاهات..
يُخبز فى فرن سابق التسخين على حراره فوق المتوسطه..حتى تتلون الجوانب باللون الذهبى ..ثم يوضع تحت الشوايه لتحمير الوجه .
نمرر السكين على اماكن التقطيع حتى نتأكد من فصلها عن بعض تماما..وتقدم ساخنه.
وبألف هنا وشفا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق