الخميس، 18 يوليو 2013

طريقة عمل كوردون بلو الفراخ ..الفراخ الملفوفه



شكلها راقى وطعمها تحفه و غير مكلفه 

المكونات:
-صدور فراخ فيليه مُتبله ببصل وملح وفلفل وبهارات وليمون.
-لنشون فراخ مُدخن . بيعطى طعم تحفه لذلك انصح باستخدامه جداااااا .. وإن كان ينفع بردو من غيره.
-فلفل رومى ألوان مشوى ومُقشر.
-اوراق جرجير أو سبانخ . ( اختيارى )
-جبن.. النوع المُتاح عندك ..موتزريلا , كيرى , مثلثات , رومى , شيدر , قشقوان . طبعا مش هنستخدمهم كلهم انا بس عملتها كذا مره وكل مره بنوع جبنه مختلف او خليط من نوعين.. والطعم بردو حلو جداااااا.
-دقيق و بيض وبقسماط .
-للصوص :
زبده وعصير ليمون وملح وفلفل.
*الطريقه:
بعد ما نتبل الفراخ على الاقل ساعه .. نفردها بهذا الشكل ونعمل بها عدة تشريحات ليسهل لفها فيما بعد .. أحيانا بدهنها زبده او جبن كيرى أو مثلثات . 


نضع عليها كل المكونات بالترتيب المريح بالنسبه لك.





ثم نلفها على شكل رول ونغلقها جيدا بالأعواد الخشبيه.



نقوم بتغطيتها بطبقة الدقيق المضاف له ملح وبهارات ثم البيض المضاف له ملح وفلفل و ملعقة خل ثم البقسماط المُبهر ايضا.. 


فى صينيه نضع ملعقتين زيت ونحمرها على كل الجوانب .. نعطيها لون فقط ثم ندخلها فرن سابق تسخينه على اعلى درجه لمدة 20 دقيقه .


بعد التسويه نتركها ترتاح قليلا ثم ننزع الأعواد الخشب ونقطعها .
* ملاحظه .. الافضل نقلها على شبكه حتى لا تصبح القاعده طريه وتنفصل طبقة البقسماط عنها كما حدث معى . واضح طبعا فى الصوره :(


الألوان رائعه  الفلفل الأصفر والأحمر والجرجير الأخضر .


الصوص.. هو اختيارى يعنى ينفع من غيره بس بجد بجد طعمه معاها تحفه.
نذوب معلقتين زبده ونضيف معهم ملعقه عصير ليمون وممكن بشر ليمون ... ونقلبهم كويس جداااااا . 



على فكره الصوص ممكن يتقدم مع البانيه العادى والبفتيك او مع الفراخ المشويه .


نوزع الصوص على قطع الفراخ ويُقدم.



وبألف هنا.

هناك تعليق واحد: