طعم الفينو بس بشكل تقديم جديد
الطريقه:
نعمل العجين المفضل لديك .. أنا بستخدم عجين واحد لكل المعجنات
3 كوب دقيق
1/2 كوب قشطه (قشده)طازجه أو زبده
1 بيضه
1 كوب لبن (حليب)
1 كوب زبادى ( روب) (لبن)
1 ملعقه كبيره خميره فوريه + 1ملعقه كبيره سكر
1 ملعقه كبيره ملح
تفاصيل العجين هنا
بعد ما العجين يخمر نفرده ونقطعه على شكل دوائر.
ثم نرصه فى صينيه مدهونه زبده . لو ركزتى فى الصوره هتلاحظى ان الدائره الداخليه مرصوصه عكس الخارجيه وهو ده اللى هيدينا الشكل النهائى .
ونتركها تخمر لتصل لهذا الشكل. لا يوجد فراغات بين الدوائر.
ثم نخبزها فى فرن متوسط لعالى ( 180 درجه ) حوالى 20 دقيقه .. أنا خبزتها فى فرنى الكهربائى فرن وشوايه على 200 .
لو هتخبزيها فى فرن بس من غير شوايه يُفضل دهن الوجه بالبيض قبل الخبز .
وهنا شكلها بعد الخبز.
وده شكل ظهرها ( قاعدتها ) اللون ذهبى جميل .
صوره أقرب لتوضيح ارتفاعها
ممكن ناكلها بالعسل او الجبن .. وممكن نعجن معاها جبن رومى هيكون طعمها حلو اوى.
بألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق