الثلاثاء، 25 فبراير 2014

طريقة عمل مكرونه بالبشامل ( بدون لحم )



المكرونه بالبشامل .. عشـــــــــــــــق لا ينتهى .

 المكونات :
1/2  كيلو مكرونه ( أى نوع ) مسلوقه .
كوب بسله بالجزر مسلوقه .
1 لتر شوربه دجاج .. أو لبن .
6 ملاعق طعام دقيق .
ملح وفلفل وجوزة الطيب 
أى نوع جبنه ( موتزريلا - مثلثات - رومى - شيدر ) او خليط منهم جميعا ..

 الطريقه :
نسلق المكرونه3/4 سوا .. أنا سلقت معاها البسله والجزر لأنهم كانوا طازه مش مجمدين.

ثم نصفيها جيدا ولا نغسلها .. النقطه دى مهمه اننا منغسلش المكرونه ..أولا علشان متبردش ثانيا لأن النشا اللى فيها هيساعد فى تماسك قطعة المكرونه عند التقديم . ونرجعها تانى للحله اللى سلقناها فيها .


البشامل هنعمله أثناء سلق المكرونه .. نضع الشوربه أو اللبن + الدقيق فى حله بعيدا عن النارونقلبهم جيدا حتى يذوب الدقيق تماما .. ثم نضعه على النار مع التقليب المستمر حتى يغلظ القوام ويبدأ فى الغليان فنرفعه عن النار . انا بحبه خفيف شويه مش تقيل لو عايزاه اتقل زودى معلقه دقيق أو معلقتين . نظبط الملح والفلفل ورشه صغيره جوزة الطيب ( بتفرق فى الطعم جدااااا ) .. ممكن هنا نضيف الجبنه .. بس انا بحبها على الوش .


نضع ثلث كمية البشامل على المكرونه ونقلبها 


ندهن الصينيه أى ماده دهنيه ونضع فيها المكرونه . ثم نضع باقى البشامل على الوجه ثم نضيف الجبنه . ممكن هنا نغلفها ببلاستك وندخلها الفريزر لوقت تانى .. بس عند التسويه نتركها تفك تماما ثم تدخل الفرن عادى .



تدخل فرن ساخن حوالى 1/4 ساعه ثم  ننقلها تحت الشوايه لتلوين الوش . أنا بحب أعمل البشامل فى نفس وقت سلق المكرونه علشان يبقى كله سخن ومتاخدش وقت فى الفرن . 


ممكن تضيفى أى نوع خضار غير البسله والجزر طبعا .. وأكيد ممكن تتعمل باللحمه المفرومه المعصجه .. او بالدجاج .. أو بالسجق الشرقى مثلا .. أو بالسوسيس .. أو ساده من غير أى حاجه .

وبألف هنا




طريقة عمل البطاطا المشويه ( بدون فرن )


البطاطا أو البطاطا الحلوه .. من أحب الاكلات عند الاطفال 
 سهلة التحضير ..خفيفه فى الطعم ... خفيفه على الميزانيه
غنيه بالحديد ومصدر جيد لفيتامين D وفيتامين C.

طريقة التحضير :

نغسل البطاطا جيدا جداااااااا .
ونجهز الصينيه .. بوضع ورق فويل ( قصدير او ألومنيوم ). ثم ورق عادى او ورق زبده مبلول ماء ونغطى به قاع الصينيه تماما .



ثم نرص البطاطا نحاول قدر الامكان ان تكون طبقه واحده .. ولو طبقتين يبقى نضع الرفيعه فوق لأنها مش هتحتاج نار عاليه ولا وقت فى التسويه .


ونغطيها ونضعها على النار .. وبس كده .
مش هنضيف لها ماء خالص .. الورق المبلول هيعمل بخار كافى لتسويتها .هنعرف انها استوت لما نغرز فيها شوكه وتدخل بسرعه .. او نضغط عليها بأدينا خفيف نلاقيها طريه . الجزء الملامس للصينيه هيبقى كأنه محروق .. بس ده بيبقى أصعم جزء لأن سكر البطاطا بيبقى زى الكراميل .



فايدة الفويل أنه بيسهل تنظيف الصينيه لأن الورق بيلزق فيها .
معلش أنا عارفه أن الصوره مش عاطفيه بالمره .. بس حبيت أنكم تشوفوا شكل الصينيه بعد ما رفعت منها البطاطا بالفويل .


أحيانا بنشترى بطاطا بتكون مش مسكره .. ممكن تعمليها بالبشامل .. تهرسيها بعد ما تستوى وتضيفى عليها بشامل بالسكر .
بس غالبا انا بفتحها من النص وارش عليها عسل نحل وبتعجب ولادى جدااااا .

 وبألف هنا