الجمعة، 19 أغسطس 2011

طريقة عمل مهلبية قمر الدين


طبق حلو طعمه لذيذ.

المكونات
-1/2 نصف لفة قمر الدين. حوالى 100 جم
-سكر حسب الرغبه.
- لتر ماء. 
-4 ملاعق نشا ( كورن فلاور).



نقطع قمر الدين ونضعه فى الماء (حوالى لتر) ونضعه على النار مع التقليب من حين لآخر حتى تذوب قطع قمر الدين تماما .



نذيب النشا فى قليل جدا من الماء الفاتر.




 ونضيفها على قمر الدين مع التقليب المستمر حتى يتماسك السائل وتصبح مهلبيه كثيفة القوام..تغلى غلوتين ثم نبعدها عن النار.



نغرفها فى أطباق التقديم وتترك لتبرد ثم نزينها بجوز الهند او الزبيب او المكسرات المطحونه ( او كلهم ...حسب الرغبه ) توضع فى الثلاجه (البراد) لحين التقديم.




وبألف هنا وشفا.

الخميس، 18 أغسطس 2011

طريقة عمل بالصور بيتزآ الجلاش

أكله سهله وسريعه جدا..ومحببه للأطفال والكبار
المقادير
-جلاش (عجينة الفيلو)
-سمن.
-الحشو..سوسيس+زيتون+فلفل رومى+جبن موتزريلا+جبن رومى( جبن تركى)..
ممكن تغيير الحشو حسب الرغبه..ممكن يكون لحم مفروم معصج..أو جبن بالنعناع والزعتر وبرش الليمون..تونه وزيتون وفلفل..ضعى الطعم المفضل لعائلتك.
-1 كوب لبن (حليب) كبير 
-1 بيضه.
-ملح وفلفل أسمر.
طريقة العمل
ندهن ورقة الجلاش بالسمن ثم نضعها فى الصينيه المدهونه بالسمن.ونرص طبقات الجلاش حتى ننتهى من نصف عدد اوراق الجلاش. ثم نضع عليها الحشو.


نضع باقى اوراق الجلاش المدهونه بالسمن فوق الحشو..حتى ننتهى من كل الكميه.
نقطع الجلاش مربعات ( او بالشكل المرغوب ) ونزينه بجزء من مكونات الحشو أو مكعبات الطماطم والفلفل..( حسب الذوق)
نخلط مع كوب اللبن (الحليب) البيضه والملح والفلفل الأسمر.
نضعه فوق الجلاش ونوزعه جيدا عن طريق لف الصينيه فى كل الاتجاهات..
يُخبز فى فرن سابق التسخين على حراره فوق المتوسطه..حتى تتلون الجوانب باللون الذهبى ..ثم يوضع تحت الشوايه لتحمير الوجه .
نمرر السكين على اماكن التقطيع حتى نتأكد من فصلها عن بعض تماما..وتقدم ساخنه.
وبألف هنا وشفا.

طريقة عمل جلاش بالمكسرات ..جلاش أصابع ( صوابع)

من الحلويات الشرقيه الرائعه.
المكونات
-جلاش (عجينه الفيلو).
-مكسرات مشكله مطحونه (لوز+ بندق+سودانى+زبيب)
*انا طحنت المكسرات خشن شويه ..لكن لو كانت ناعمه أكتر كانت هتبقى أسهل عند لف الجلاش.
-سمن ذائبه.
-شربات ( قطر _ شيره)


طريقة العمل
نفرد ورقة الجلاش وندهنها كلها سمن.
نضع المكسرات عليها..ممكن نقسم الورقه من البدايه ونشتغل كل مره بنصف الورقه فقط ..لكن بالنسبه ليا العمل على ورقه كامله اسهل ..ندهنها كلها ثم اقسمها من الوسط وألف كل نصف.
ندهن صينيه سمن ونضع فيها أصابع الجلاش.بعد الآنتهاء من الكميه المطلوبه ندهن الوجه سمن كتير شويه.




قبل الخبز نقطعها لأصابع صغيره (حجمها حسب الذوق ) لكن الصغير شكله بيكون أحلى.
توضع فى فرن سابق التسخين...حراره 180 او فوق المتوسط ..حتى تأخذ اللون الذهبى من الأسفل (حوالى 10 الى 15 دقيقه) ثم توضع فى الشوايه لتتلون من الوجه أيضا.ثم تُسقى بالشربات البارد فور خروجها من الفرن .
وتقدم.
و بألف هنا وشفا.

طريقة عمل العرقسوس

شفا وخمير يا عرقسوس ..النداء الرسمى لبائعى العرقسوس بمصر.
أفضل ما يروى عطشك فى يوم حااااااااااار.
مشروب سكره طبيعى ..يعنى لا يضاف له سكر .


شكل العرقسوس الجاف

طريقة العمل 
نأخد مقدار حفنه ( قبضة يد ) من بودرة العرقسوس ونخلطها بذرة كربوناتو ( بكنج صودا) ثم نضع عليها مقدار قليل من الماء ونخلطها جيدا باليد.

ثم نتركه حوالى ساعه ..يفضل وضعه فى الشمس..وهذا شكله بعد ساعه .لونه اصبح أغمق.
فى فوطه نظيفه نضعه..الفوطه دى انا مخصصها للعرقسوس لذلك لونها مثل لونه.و نربطها كويس ..يجب إحكام الربط حتى لا تخرج فتافيت العرقسوس .


ثم نضيف له الماء ..ونتركه فى الثلاجه فتره ..مش أقل من ساعه حتى يخرج طعم العرقسوس للماء.
يشرب بارد .


..و بألف هنا وشفا.
** العرقسوس من المشروبات التى ترفع ضغط الدم ..لذلك لا ينصح لمرضى ضغط الدم المرتفع شربه بكثره.
**يمكن عمله بدون اضافة الكربونات ..لكن طعمه بها أحلى.
**لعمل رغوه على الكوب مثل بائعى العرقسوس يرفع الدورق عاليا وننزل العرقسوس سرسوب رفيع ...احيانا اضعه فى براد ( ابريق ) الشاى للتسهيل.