الجمعة، 7 مارس 2014

طريقه عمل الزلابيه - العوامات


الزلابيه .. او لقمة القاضى .. او العوامات .. أسهل نوع حلويات بالنسبه لى .
المكونات :
2 كوب دقيق 
1/2 كوب نشا .كورن فلاور .
معلقة كبيره خميره + معلقة كبيره سكر .
رشة ملح.
تقريبا 1 كوب ماء دافىء. تختلف كمية الماء حسب نوع الدقيق.
نضع كل المكونات الجافه فى الخلاط ونشغله و نضيف الماء الدافئ شويه بشويه ... لحد ما تتكون معانا عجينه سائله قليلا ( مش خفيفه اوى زى المايه ولا هى تقيله ) . نتركها تختمر .. انا بسيبها فى الخلاط تختمر .. والصوره لشكلها بعد التخمير لمده ربع ساعه .



ممكن تستخدمى معلقه صغيره وتخرجى بيها العجين على الزيت .. بس بتبقى بهدله بالنسبه ليا .. فباخد كيس بلاستيك وادهنه من جوا زيت خفيف وانزل فيه العجينه واربطه كويس.




وعند الطرف اقص الكيس علشان ينزل منه العجين .. كل ما صغرنا الفتحه كل ما كان حجم واحدة الزلابيه اصغر.



نسخن الزيت كويس .. ثم نهدى النار ونعمل وحدات الزلابيه.. نسيب فراغ شويه لأنها بتكبر . نعلى النار ونبدأ نقلب فيها .. لو فى واحده كل ما تقلبيها ترجع تانى ( عادى بتحصل كتير) يبقى تسنديها شويه لحد ما الزيت يتقلها وتتظبط . ونقلبها لحد ما نوصل لدرجة اللون المطلوبه .
* الزلابيه لونها بيفتح شويه بعد ما تخرج من الزيت .. فسبيها تاخد درجه غامقه شويه عن الدهبى .


اللى يخرج من الزيت ينزل مباشرةً على الشربات (الشيره) البارد . يتقلب معاها شويه ثم نخرجه فى مصفاه للتخلص من الشربات الزياده.
* انا بقلى الكميه كلها وبعدين بسقيها بالشربات الدافئ .. لأنى لما بعملها على دفعات مش بلاقى حاجه أقدمها فى الآخر .ههههه مشكله لن تعرفها إلا الأمهات .



طريقة عمل الشربات (الشيره):
2كوب سكر + 1 كوب ماء ..
يغلى كويس ثم نضيف عصير نصف ليمونه ( أو رشة ملح ليمون ).
ونتركهم يغلوا حوالى 5 دقايق كمان .. فى الدقيقه الاخيره نضيف 2 ملعقه كبيره عسل نحل + معلقه صغيره فانيليا .. ممكن استبدال الفانيليا بماء الورد او ماء الزهر .




أنا بحبها بالسكر البودر أكتر من الشربات .


وبألف هنا .


مجفف الخضروات الورقيه






حلو اوى لتجفيف الخضروات الورقيه زى الجرجير والخس الشبت والبقدونس والكزبره والسبانخ وطبعا الاستخدام الاكبر بالنسبه لى مع الملوخيه .
بيجفف جزء كبير جدااااااا من ماء غسل الخضره .
بمعنى ان الملوخيه مثلا بدل ما هتحتاج نصف ساعه علشان تتهوى ونبدأ نقطعها هتاخد أقل من ربع ساعه .  وخضرة القلقاس بتحتاج تتهوى بردو فتره .. لكن مع المجفف ده بغسلها واجففها بسرعه واستخدمها على طول .

 له أشكال كتير .. هنا صور لبتاعتى 





على فكره سعره مش غالى لما أشتريته كان ب 37 جنيه . 

الخميس، 6 مارس 2014

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم


ياااااه تعبت أوى فى العنوان الطويل ده  ;) 

الفكره كنت قرأتها على النت وبصرحه قلت ناس over اوى .
ولأن التجربه خير دليل قولت أجربها .
وبصراحه أنبهرت وأتصدمت وذُهلت وحاجات كتير كده حصلتلى ... مش ممكن دى نفس طعم اللحمه .. طب جايز لو الولاد داقوها يحسوا بفرق الطعم .

* " يا شبااااااااااااااااب " بنادى على أولادى 
* " تعالوا دوقوا كده " 

* " طعمها مظبوط يا ماما " 
ضحكه شريره نيهاااااا .... الأول  

* " تحفه يا ماما .. هتعمليهالنا سندوتشات دلوقتى "
نيهاهاهاهاهاهاها ضحكه أكثر شراً .. الثانى 

* " أنا عايسها بالكاتسب "
هاهاهاهاها حتى أنت يا بروتس دخلت عليك ... الثالث 

وكان فعلا العشا هو السندوتشات اللى فوق دى .

الحكايه كلها فى شوية كبد وقوانص الفراخ .. نفرمهم فى الكبه .. الكبه مش المفرمه لأن العروق اللى فى القوانص مش هتتفرم فى المفرمه وهتوقفها . ونعصجها عادى زى اللحم المفروم العادى .

 تعصيج اللحم 
بصله مقطعه مكعبات صغيره نشوحها فى ماده دهنيه ( سمن أو زيت ) لحد ما تبقى طريه ..ممكن نضيف لها ثوم .. أنا كمان بحب اقطع معاها فلفل رومى . ونضيف عليها اللحم المفروم ونقلبها كتير لتفكيك اللحم من بعضه وميبقاش فيها اى تكتلات .. كل ده على نار عاليه .. لما لون اللحم يتغير نضيف ملح وفلفل وبهارات ورشة قرفه صغيره . أنا بضيف لها طماطم مبشوره او معلقة صلصة طماطم .. وبس كده 

عبقرية الفكره ان عندى اولادى وباباهم بيحبوا الكبده فكده خليتهم ياكلوا القوانص . لأ وايه مستمتعين بيها هههههههه.

* الكبد والقوانص اللى عندى بتاعت فراخ بلدى .. فمعرفش لو فراخ بيضا هتبقى نفس الطعم ولا لأ ... لزم التنويه علشان لو جربتيها ولقيتى الطعم مختلف ( ده لو اختلف ) فممكن يكون من نوع الفراخ .

* الوصفه كانت من غير صور للخطوات لأنى حسيت انها مش محتاجه .

وبألف هنا