الجمعة، 27 أبريل 2012

طريقة تجديد شبشبك القديم من بقايا القماش


                           

الطريقه سهله جدااا..وهتستفيدى من اى بقايا قماش عندك
الصور تغنى عن اى شرح.




                            


فى الصوره التاليه سنعقد عقده ولكن على بعد من القاعده ليكون هناك مساحه مُريحه لوضع الأصابع 


ونعقد واحده اخرى لعمل شكل جميل


ثم نُدخل الطرفين النهائيين فى الثقبين مع ترك مساحه كافيه مُريحه للقدم 



وهنا نلزق العقد حتى تصبح ثابته اكثر ( يمكن الاستغناء عن هذه الخطوه)




المصدر the mother huddle

الأربعاء، 25 أبريل 2012

شمعه وكأس = اجمل شمعدان


شياكه بأبسط طريقه ونغير الديكور بتغيير لون الورده. 100 100

طريقة عمل حامل ليفه بعلبة شامبو قديمه ..وينفع كمان حامل موبايل


الصوره شارحه نفسها .. المهم انك متنسيش تخرميها من تحت علشان تصفى المياه ولا تتراكم .

وهنا تم استخدامه كحامل موبايل اثناء الشحن. 


افكار بسيطه جدااااااااااا 

طريقة عمل عربيه تتحرك بالبالونه
























فكره سهله جداااااااا .. وابنك هيحس انه مخترع عبقرى لما ينفذها ان شاء الله

طريقة عمل لعبه بمشبك الغسيل









لعبه ممتعه جدااااا وبأقل التكاليف .

الثلاثاء، 24 أبريل 2012

طريقة طى فوطه السفره على شكل قميص


ركزى فى الصور بترتيبها الأبجدى هتلاقيها سهله ان شاء الله

طريقه تقطيع الرمان بسهوله وبمنتهى الشياكه


وبألف هنا وشفا

طريقة عمل اباجوره من كوب ورقى او علبه


اعتقد الصور افضل شرح.
بالنسبه للأباجوره من العلبه الصفيح .. هى وضعت فيها رمل وبللته ماء حتى لا تنثنى العلبه اثنا خرمها .

طريقة تقطيع الكرنب للمحشى


أحلى محشى كرنب بيبقى صغير ومن غير عروق قاسيه تتمضغ تحت سنانك..
وعلشان نعمل كده لازم نتعلم ازاى نقطع الكرنب صح..
.
نبدأ مع بعض ... اول حاجه نفكك ورق الكرنبه عن بعضها وبعدين نسلقها ورقه ورقه فى ماء بيغلى بدون اضافة اى شئ للماء.
بعتذر انى مصورتش الخطوتين اللى فاتوا لكن تتعوض مره تانيه ان شاء الله.
بعد السلق هنحتاج نقطع هذا العرق الصلب اللى فى منتصف الورقه 




هنا الورقه الصغيره هنفصل الورقه لجزئين


ثم نقسم النصفين لنصفين بالعرض هكذا


وهنا طريقة لفها عند الحشو





وهنا الورقه الكبيره.. ننزع العرق من منتصف الورقه


ثم نقطعها لنصفين بالطول .. ثم كل نصف يُقطع لأجزاء اصغر حسب الحجم المطلوب


نجمع الأوراق على بعضها استعدادا للحشو .. او نضعها فى اكياس ونحفظها فى الفريزر لحين الآستخدام.


ملاحظات: 
*فى ناس بتقطع وهى ماسكه ورقه الكرنب فى اديها ..ممكن بس على الكاونتر بتكون اسهل كتيـــــــــــــر وبتقدرى تتحكمى فى الحجم اللى انتى عايزاه بالظبط .
* لو هتحشيها فى نفس اليوم زودى وقت السلق شويه علشان تبقى طريه وتتخلصى من المواد التى تسبب الانتفاخ .
اما لو هتحفظيها فى الفريزر فيجب سلقها نصف سلقه يعنى تدخل المايه نصف دقيقه وتخرجيها على طول وتبرديها بسرعه ... لأن التجميد بيزود من سواها وممكن الورقه تتقطع منك بعد اذابتها .
* الحشو يكون بعرض اتجاه العروق علشان لو العكس الورقه مش هتتلف كويس والحشو هيخرج منها .. انظرى لصور الحشو جيدا.

وبألف هنا وشفا.