الأربعاء، 20 يوليو 2011

طريقة عمل الملوخيه بالطريقه المصريه


من أحلى الأكلات المصريه...لا تخلو منه قوائم الطعام فى أرقى الفنادق المصريه.
طبق صيفى لذيذ وغير مكلف.


المكونات
1/2 كيلو ملوخيه طازجه
1/2 او 3/4 لتر شوربه ( مرق لحم أو فراخ _طبيعى_)
2 فص (حص) ثوم 
1 ملعقه صغيره كسبره جافه ( بذور الكسبره المطحونه)
ملح
الطريقه
نغسل الملوخيه جيدا جدا
نقطف أوراق الملوخيه من عودها مع الأحتفاظ برأس العود ( البرعم)
نتركها تجف من الماء الزائد
نبدأ فى تقطيع اوراق الملوخيه بشكل ناعم جدا (يمكن استخدام السكينه لكن أغلب المصريين يستخدمون _ المخرطه _ وهى أسهل وأسرع أداه)
هذه صوره للملوخيه فى أول التقطيع (التخريط)
 نستمر فى التقطيع حتى ننعمها جدا ..بهذا الشكل
نسخن الشوربه حتى مرحلة الغليان ونضيف لها الملح ثم الملوخيه الناعمه
نتركها تغلى غلوه واحده فقط ( كثرة غليان الملوخيه تجعلها تفصل عن الشوربه وتترسب فى القاع)
فى اناء آخر ( طاسه) نهرس الثوم مع الكسبره ( حبوب الكسبره المطحونه) حتى تنعم
ثم نضيف لها ملعقه كبيره سمن ونحمرها حتى تصبح ذهبية اللون (لا ندع الثوم يغمق كثيرا حتى لا يصبح طعمه مر)


 ثم نضيفه على الملوخيه ( تسمى طشه)
تقللب وتقدم مباشرة ..مع أرز بالشعريه أو أرز أبيض أو حتى مع العيش ( الخبز) والباذنجان المخلل .والبعض يقدم معها صلصة طماطم .
وبألف هنا وشفا

طريقة عمل عصير الخروب (مشروب الخروب)

مشروب رااااااائع فى أيام الصيف الحاره
طعمه محبوب للجميع.


المكونات
1 كوب خروب مجروش او مطحون (بودر)
1كوب سكر
2 لتر ماء
الطريقه
نضع الخروب فى وعاء (حله) ونضع فوقه السكر ونضعهم على النار ____بدون ماء.
هذه الصوره بعد اضافة السكر على الخروب
نتركهم على النار حتى نرى فقاعات فى الجانب وتظهر رائحة الخروب المتكرمل
نضيف الماء لتر ونصف او 2 لتر
نغطى الوعاء ونتركه يغلى على نار هادئه لمدة ساعه او اكثر قليلا ..ثم ندعه يبرد تماما
ثم نصفيه ..إذا كان الخروب مجروش فيصفى فى مصفاه عاديه أما  إذا كان مطحون ناعم يصفى من خلال قماشه شاش نظيفه او مصفاه ضيقه جدا ونتركه فى الثلاجه (البراد) حتى يصبح بااااااارد ويقدم 
ملاحظات
** يمكن ترك الخروب والماء يغلى على النار الهادئه وقت أطول حتى يصبح تركيزه أعلى ..وبعد ان يبرد نضعه فى قوالب الثلج ونتركه فى الفريز ليتجمد وعند الأستخدام نأخذ مكعبات الخروب ونضيفها للماء البارد وتقلب.





هذه الفكره منقذه فى حالت الزيارات الغير متوقعه ..وطبعا أفضل من المشروبات الغازيه و العصائر البودره المضاف لها مواد حافظه ولون وطعم صناعى.


بألف هنا وشفا

الاثنين، 18 يوليو 2011

طريقة عمل كيك البسكويت بالكريم شانتيه




حلو بسيط من غير فرن وسريع جدا وكمان مش مكلف
المقادير
من غير مقادير محدده ..المكونات على حسب الكميه المراد عملها
المكونات
كريم شانتيه ابيض و شيكولاته+ بسكويت ساده +مشروب كاكاو مركز


الطريقه
نضع البسكويت فى الكاكاو ونخرجه سريعا ( علشان مش يتفتفت ويبوش) و نرصه فى قالب التقديم حتى نغطى القاع تماما
الأفضل ان تضعى طبقتين من البسكويت لو البسكويت رقيق مش سميك لآنى عملتها طبقه واحده وكان طعمه مش باين اوى


ثم نضع الكريم شانتيه ونغطى به البسكويت تماما




ثم نضع طبقه أخرى من البسكويت


ثم طبقة الكريم شانتيه الأخيره


ونزينها بالشكل اللذى نريده ..انا استخدمت فتافيت البسكويت واخذت جزء منها وخلطته بالكاكاو وزينت الكيك


و بألف هنا وشفا

الأحد، 17 يوليو 2011

طريقة عمل كيك البطاطس ( البطاطا)


أكله سهله ولذيذه  ومغذيه تنفع للعشا السريع
جربوها و ان شاء الله تعجبكم وتعجب أولادكم


المقادير
1 كوب دقيق
1/4 كوب زيت
2 بيضه
1 حبة طماطم
1 حبة بطاطس نيئه ( غير مستويه)
1 حبة فلفل رومى أخضر أو أصفر
1 بصله صغيره
1 ملعقه كبيره بيكنج بودر
1 ملعقه صغيره ملح + 1/2 ملعقه صغيره فلفل أسمر+ 1/2 ملعقه صغيره زعتر جاف + ذرة جنزبيل
1/4 كوب زيتون بدون بذور


الطريقه
نبشر البطاطس والطماطم و البصل ونقطع الفلفل مكعبات صغيره 




نخلط البيض والزيت والملح والتوابل مع بعض بالشوكه 

                           

ثم نضيف الخضار ( باقى المقادير دون الدقيق)

                           

ثم نضيف البيكنج بودر للدقيق ( انا استخدمت دقيق مضاف اليه البيكنج بودر_ ذاتى التخمير) ونخلط الدقيق مع باقى المكونات

                           

ثضع الخليط كله فى صينيه مدهونه زيت ومرشوشه دقيق ..او نضع ورق زبده لمنع الإلتصاق..اذا أردتها مثل الكيك ضعها فى صينيه مقاس 24 سم  لكن انا فضلتها رقيقه مثل البيتزا فوضعتها فى 26 سم

                            


توضع فى فرن ساخن على درجة حراره 180 فى المنتصف  لمدة 20 دقيقه او حتى تصبح الجوانب ذهبيه ثم توضع فى الشوايه 2 دقيقه حتى يصبح الوجه ذهبى ( انا شغلت الفرن خبز وشوايه مع بعض ) 
 تقدم مع كاتشاب او بدون اى شىء سهله وخفيفه جدااااااا


                           


وبألف هنا وشفا