الاثنين، 23 أبريل 2012

طريقة عمل الزبادى ( الروب_ اللبن)


الزبادى البيتى طعم وفايده وكمان سهل جدااااااااااا.

المكونات 

لتر لبن .. 1 ملعقه صغيره زبادى ( البادئ the starter)


نقلب ملعقة الزبادى جيدا حتى تصبح ناعمه جداااا.. ثم نضيفها للبن الدافئ ( مش ساخن ولا بارد) ونقلب جيدا ( ممكن نخفقهم فى الخلاط)
 

ثم نصبهم فى الأكواب ... ونضعهم فى ماكينة الزبادى .. او ندخلهم فى فرن دافئ .
اصنعى ماكينة الزبادى بنفسك
* انا اضعهم فى حمام ماء فى فرن درجه حرارته 60 لمده نصف ساعه ثم اطفئ الفرن واتركهم بداخله حوالى ساعتين او حتى يتماسك 


 وهنا بعد ما تماسك ...
* لو تركتيه فتره اطول سيُكون حبيبات مثل الجبنه ويصبح طعمه لاذع .. وكذلك لو زودتى البادئ ...لكن فى الشتاء ممكن نزود الوقت والبادئ شويه.

وبألف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق