طبق الكشرى المصرى المتـيــــــــــــــــــــــــــــــن.
مهما كانت درجة جوعك لازم هيشبعك.
طبق نباتى 100%.
المكونات:
* أرز + شعريه.
* مكرونه.
* عدس بجبه.
* بصل + دقيق + نشا (كورن فلاور)
* صلصة طماطم + ثوم + ملح + كمون + كسبره جافه (حبوب الكسبره المطحونه)
* ثوم + خل + كمون + كسبره جافه.
الطريقه:
نغسل العدس ونضيف له الماء ونضعه على النار لينضج.
* أحيانا نحتاج لنقع العدس قبلها بساعه .
بعد نضج العدس نضيف له الملح والكمون و 1 ملعقة طعام زيت ويقلب ويترك جانبا.
لعمل بصل الكشرى المقرمش.. نقشر البصل ونقطعه لنصفين ونزيل قلب البصله بهذا الشكل ونقطع الجزء الكبير شرائح رفيعه (جوانح).
لن نستخدم هذا الجزء الصغير لأنه بعد التقطيع هيكون صغير جدا وعند التحمير ممكن يتحرق.
نرش على البصل خليط متساوى من الدقيق والنشا ونقلبها حتى نتأكد من تغطية كل شريحه بالدقيق .
نسلق المكرونه ( انا عملت نوعين اسباجتى ومقصوصه صغيره).
لعمل صلصة الكشرى ودقة الثوم بالخل ... نفرم بعض فصوص الثوم مع الملح والكمون والكسبره.
لعمل الصلصه:
نأخذ جزء من الثوم المفروم ونحمره فى 2 ملعقة زيت
* أنا بستخدم الزيت اللى حمرت فيه البصل بيعطى طعم أحلى للصلصه.
ثم نضيف له عصير الطماطم ونتركها تغلى حتى تتقل ( تتسبك )
لعمل الدقه:
نأخذ الجزء الآخر من الثوم المفروم ونضيف ععليه ثلث كميه خل وثلثين ماء .. ممكن نص خل ونص ماء على حسب الذوق.
فى طبق التقديم نضع طبقه من الأرز ثم المكرونه ثم العدس ثم الصلصه وأخيرا البصل .. ويقدم معه طبق الصلصه والدقه.
وبألف هنا وشفا
ملاحظات
ملاحظات
* ممكن اضافة حمص للطبق..طعمه بيكون حلو اوى ..بس انا مكنش عندى.
* قلب البصل اللى نزعناه فى الأول يُقطع ويوضع فى كيس او برطمان محكم الغلق فى الفريزر ...يستخدم فى التتبيلات المختلفه .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق