الخميس، 18 أغسطس 2011

طريقة عمل العرقسوس

شفا وخمير يا عرقسوس ..النداء الرسمى لبائعى العرقسوس بمصر.
أفضل ما يروى عطشك فى يوم حااااااااااار.
مشروب سكره طبيعى ..يعنى لا يضاف له سكر .


شكل العرقسوس الجاف

طريقة العمل 
نأخد مقدار حفنه ( قبضة يد ) من بودرة العرقسوس ونخلطها بذرة كربوناتو ( بكنج صودا) ثم نضع عليها مقدار قليل من الماء ونخلطها جيدا باليد.

ثم نتركه حوالى ساعه ..يفضل وضعه فى الشمس..وهذا شكله بعد ساعه .لونه اصبح أغمق.
فى فوطه نظيفه نضعه..الفوطه دى انا مخصصها للعرقسوس لذلك لونها مثل لونه.و نربطها كويس ..يجب إحكام الربط حتى لا تخرج فتافيت العرقسوس .


ثم نضيف له الماء ..ونتركه فى الثلاجه فتره ..مش أقل من ساعه حتى يخرج طعم العرقسوس للماء.
يشرب بارد .


..و بألف هنا وشفا.
** العرقسوس من المشروبات التى ترفع ضغط الدم ..لذلك لا ينصح لمرضى ضغط الدم المرتفع شربه بكثره.
**يمكن عمله بدون اضافة الكربونات ..لكن طعمه بها أحلى.
**لعمل رغوه على الكوب مثل بائعى العرقسوس يرفع الدورق عاليا وننزل العرقسوس سرسوب رفيع ...احيانا اضعه فى براد ( ابريق ) الشاى للتسهيل.

هناك تعليقان (2):

  1. جميل لكن ممكن العرقسوس يبات لتانى يوم

    ردحذف
    الردود
    1. شكرا لك .. طبعا ممكن يبات بس لازم يكون فى الثلاجه .

      حذف